Головна » 2014 » Березень » 7 » Хроніка копаного м'яча Прикарпаття. Частина Х. 1957 рік
16:37
Хроніка копаного м'яча Прикарпаття. Частина Х. 1957 рік
В черговому числі івано-франківської газети "Західний кур'єр" (№9 від 27 лютого) видруковано новий розділ "Хроніки копаного м'яча Прикарпаття". В ній подано події 1957 року. 

Це був один з найкращих сезонів в історії станіславського "Спартака". Команда з 65-тисячного містечка стояла на порозі вищої союзної ліги. І тільки упереджене суддівство у вирішальному матчі проти ленінградським "Адміралтійця" у Ташкенті не дозволило команді ввійти до еліти. Детальніше - в матеріалі "На поле летіли тюбетейки".

На аматорському рівні домінував калуський "Хімік". В його складі виступав до того нікому невідомий 17-річний ужгородський хлопчина Йожеф Сабо, майбутній гравець київського "Динамо" і збірної СРСР. Однак, у вирішальному матчі чемпіонату області "Хімік" несподівано поступився "Харчовику" з обласного центру.  

Довідка. "Хроніка копаного м'яча Прикарпаття" - серії оригінальних матеріалів, які виходять в газеті "Західний кур'єр" з 2011 року. Її авторами є спортивний оглядач газети, редактор "Брамок" Володимир Горощак і поціновувач футбольної історії з Калуша Віталій Мазур. 

Переглядів: 865 | Додав: bramki | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: