Головна » 2014 » Березень » 07
В черговому числі івано-франківської газети "Західний кур'єр" (№9 від 27 лютого) видруковано новий розділ "Хроніки копаного м'яча Прикарпаття". В ній подано події 1957 року. 

Це був один з найкращих сезонів в історії станіславського "Спартака". Команда з 65-тисячного містечка стояла на порозі вищої союзної ліги. І тільки упереджене суддівство у вирішальному матчі проти ленінградським "Адміралтійця" у Ташкенті не дозволило команді ввійти до еліти. Детальніше - в матеріалі "На поле летіли тюбетейки".

На аматорському рівні домінував калуський "Хімік". В його складі виступав до того нікому невідомий 17-річний ужгородський хлопчина Йожеф Сабо, майбутній гравець київського "Динамо" і збірної СРСР. Однак, у вирішальному матчі чемпіонату області "Хімік" несподівано поступився "Харчовику" з обласного центру.  

Довідка. "Хроніка копаного м'яча Прикарпаття" - с ... Читати далі »

Переглядів: 874 | Додав: bramki | Дата: 07.03.2014 | Коментарі (0)

Продовжуємо друкувати наш календар. Наразі згадуємо легенд прикарпатського футболу. Будемо вдячні за доповнення.

Календар "Брамок" (15 лютого - 15 березня)

21 лютого 1973 року в Заріччі (Надвірнянщина) народився Тарас Ковальчук. Випускник київського спортінтернату. На професійному рівні дебютував у 1991 році у складі "Прикарпаття" Івано-Франківськ. Кольори команди захищав до 2002 р. (з перервою). У 1995 р. перейшов у "Локомотив" Москва (Росія), після чого виступав за "Арсенал" Тула (Росія). Наприкінці кар'єри грав у комадах "Борисфен" Бориспіль, "Зоря" Луганськ, "Факел" Івано-Франківськ. У вищій лізі чемпіонату України - 121 матч (7 голів). Виступав за олімпійську збірну України.  ... Читати далі »

Переглядів: 935 | Додав: bramki | Дата: 07.03.2014 | Коментарі (0)