Головна » 2016 » Лютий » 5 » Тримайся, Романе!
11:14
Тримайся, Романе!

Наш уславлений земляк потребує допомоги

Наш уславлений земляк Роман Вірастюк терміново потребує двох складних операцій на серці. Одну з них готові провести вітчизняні фахівці, іншу –    їх колега зі Швейцарії, котрий задля цього прилетить до Києва. Друзі організували збір коштів на лікування Романа.

Майже одинадцять років тому, у квітні 2005-го, Романа вже оперували. Тоді спортсмену стало зле просто на вулиці. «Останнє, що пам’ятав: потихеньку сповзаю донизу по стіні кав'ярні й дуже хвилююся, аби перехожі не подумали, що я п'яний», – згадував згодом. Його доправили реаномобілем з Франківська до Львова. Вже на операційному столі луснув останній шар аорти. Якби це сталося раніше, врятувати Вірастюка у лікарів не було б змоги.

У мене дуже велике серце, – любить жартувати наш земляк. Це не перебільшення. За 25 років професійних занять спортом серце Романа справді стало великим. Крім того, він має спадково високий тиск. Ще під час професійних виступів фахівці радили йому різко не завершувати кар’єру. 

Для себе він визначив роком завершення виступів саме той – 2005-й. Однак у плани втрутилася політика, а точніше – Помаранчева революція, в якій Вірастюк брав участь – і в Івано-Франківську, і у Києві. Опісля місцеві спортсмени попрохали Романа очолити обласний спорт. Все це вибило з колії і призвело до того, що вже за кілька місяців Вірастюк-старший потрапив до рук кардіохірургів. Після одужання Роман впродовж шести років керував обласним управління молоді і спорту.

«В 2009-11 рр., коли відбулася зміна влади, почалися перебої з фінансуванням. На бюджетній комісії зчепився з одним із чиновників, який «зняв» гроші з дитячого спорту. Опинився під крапельницями. Лікар сказав: «Якщо хочеш жити, йди з роботи. Ти береш все близько до серця». Але по-іншому я просто не можу. Тож, вийшовши з лікарні, написав заяву на звільнення і оформив пенсію», – згадував в інтерв’ю нашому виданню Роман.

Втім, сидіти без діла Вірастюк не може. Він був учасником кількох телевізійних проектів. На останніх парламентських виборах боровся за мандат депутата Верховної Ради, однак у підсумку незначно поступився «кандидату від влади». Рік тому він переїхав до Києва, очоливши департамент олімпійських видів спорту Міністерства молоді і спорту України.
Нещодавно Роман проходив планове обстеження у хірурга, який його оперував – Олександра Бабляка. З’ясувалося, що стан 47-річного Вірастюка погіршується. Його серцю терміново потрібне хірургічне втручання.

Попри всі проблеми, Роман Вірастюк продовжує ходити на роботу в міністерство. «У Романа – аневризма аорти. Йому призначили ліки, які стабілізують тиск. Він може працювати за умови, що буде зберігати спокій. Проте Роману це важко, за темпераментом він холерик», – каже його брат Василь.

Якби я не ходив на роботу, то за ці два місяці вже б напевно зійшов з розуму, – пожартував у розмові з кореспондентом «ЗК» Вірастюк. Планувалося, що операцію зроблять одразу після новорічно-різдвяних свят, однак її перенесли на кінець лютого. Продовжують вирощувати клапан, адже він має біологічне походження, – каже Роман.

За місяць зібрано більше половини коштів, необхідних на два кардіохірургічних втручання, – звітують друзі Романа у соцмережах. – Дякуємо за фінансову допомогу, але просимо ще підтримки, якщо є така можливість.

Володимир ГОРОЩАК, тижневик "Західний кур'єр" (№5, 4 лютого 2016 р.)

Рахунки для фінансової допомоги Роману Вірастюку
Реквізити в АТ «Ощадбанк»
МФО 336503, ЄДРПОУ 09336500 
р/р 26253000010004
Картка Ощадбанку: 5167 4900 2702 8001
Карта Приватбанку: 5168 7423 5064 9954
Вірастюк Роман Ярославович

 

Переглядів: 714 | Додав: bramki | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: