Головна » 2014 » Серпень » 28 » Кубок Івано-Франківщини - 2014. Фінал
09:57
Кубок Івано-Франківщини - 2014. Фінал

ФК "Перегінське" - володар Кубка Івано-Франківщини 2014 року. Фото - Петро Белей

У День Незалежності традиційно відбувся фінальний матч розіграшу Кубка Івано-Франківщини з футболу. У ньому зійшлися два представники Рожнятівщини – «Кроно-Карпати» з Брошнева-Осади і ФК «Перегінське», новачок обласних змагань.

Варто зауважити, що дербі у вирішальному матчі кубка області є доволі рідкісним явищем. За останні шість десятиліть подібне трапилося лише одного разу! У 2001 році в боротьбі за трофей зійшлися два представники Коломийщини – «Дельта» з Гвіздця і ФК «Королівка».

Брошнівчани у своїй історії двічі діставалися фіналів кубка і двічі його здобували. Було це, правда, ще півстоліття тому – у 1964 та 1965 роках місцеві «Карпати» почергово обіграли «Нафтовик» з Надвірної та калуський «Хімік». Забігаючи наперед, відзначимо, що продовжити переможну серію їм не вдалося.

Вже на другій хвилині новоспечений перегінчанин Микола Лазорик відкрив рахунок у матчі. А перед самою перервою Віктор Данищук його подвоїв. Лідер чемпіонату зумів відіграти один гол, коли до фінального свистка залишалися лічені хвилини. Перевести гру в овер-тайм гравцям «Кроно-Карпат» не вдалося…

Отож, гравці ФК «Перегінське» повезли додому черговий трофей. Нагадаємо, минулої осені вони стали переможцями обласного Кубка чемпіонів міст і районів. У футбольній біографії цього містечка були також два титули найсильнішої команди краю: у 1962 році його здобули гравці ЛК «Осмолода», а в сезоні-1992/93 – «Лімниця».

Кубок Івано-Франківщини. Фінал. 24 серпня. Івано-Франківськ. Стадіон «Рух» 

ФК «Перегінське» - «Кроно-Карпати» - 2:1 (Лазорик, 2, Вік. Данищук, 45+2 – Р. Романишин, 85).

ФК "Перегінське": Макогон, Гребінський, Вік. Данищук, С. Локатир, Лазорик, Стоцький (Т. Ковальчук, 88), Ю. Іванишин, Р. Курташ, Веприк (Оринчак, 73), Веретко (Т. Мельничук, 87), Корнута (Вірстюк, 76). Запасні: Дранчук, О. Люклян, Соломчак.

"Кроно-Карпати": Атаманчук, Перепічка, Громоляк, Третяк (Ляхович, 46), Басараб, Покачайло (Качак, 76), Боришкевич, А. Драган (Кузьмин, 61), Януш, Кушецький, Р. Романишин. Запасні: Димид, З. Волошинович, Мельниченко, Барановський.

Попередження: Стоцький, Боришкевич, Р. Курташ, С. Локатир, Веретко, Ю. Іванишин - Покачайло, Януш.

Арбітри - Лаврів, Луцький, Семанюк (усі - Івано-Франківськ)

Газета "Західний кур'єр"

 

Попередні етапи турніру:

Кубок Івано-Франківщини. 1/2 фіналу. 7 і 14 серпня

Кубок Івано-Франківщини. 1/4 фіналу. Матчі у відповідь. 26 червня

Кубок Івано-Франківщини. 1/4 фіналу. Перші матчі. 19 червня

Кубок Івано-Франківщини - 2014. 1/8 фіналу. Матчі-відповіді. 5 червня

Кубок Івано-Франківщини. 1/8 фіналу. Перші матчі. 29 травня

Кубок Івано-Франківщини. Попередній етап. Матчі-відповіді. 25 травня

Кубок Івано-Франківщини. Попередній етап. Перші матчі. 1 травня

 

Кубок Івано-Франківщини. Цифри і факти

Розіграш Кубка на теренах нашого краю вперше відбувся у 1937 році. У вирішальній грі зійшлися "Раз Два Тши" зі Станиславова (нині Івано-Франківськ) і надвірнянська "Бистриця". Переміг РДТ - 3:2. 

Кубок Івано-Франківщини-2014 був 72-м за ліком. Найчастіше приз здобував калуський "Хімік" - 14 разів. 6 разів тофей діставався «Електрону» з Івано-Франківськ, по 5 - «Нафтовику» з Долини і станіславському «Спартаку».

Дербі у фіналі (матчі команд одного регіону) раніше траплялися всього чотири рази: 1946 р. - "Гвардієць" Станіслав - "Спартак" Станіслав (3:1), 1950 р. - "Динамо" Станіслав - "Спартак" Станіслав (+:-), 1953 р. - "Спартак" Станіслав - "Іскра" Станіслав (5:2), 2001 р. - "Дельта" Гвіздець - ФК "Королівка" (2:1). Так що цьогорічне рожнятівське дербі є п'ятим в історії змагань.  

Вперше команда з території сучасного Рожнятівського району стала учасником фінальної гри у 1938 році: КСЗН з Ріпного несподівано перемогла станиславівську "Реверу" - 3:2. Два наступні фінали за участю рожнятівців відбулися у 1964-65 рр. - "Карпати" з Брошнева-Осади почергово обіграли надвірнянський "Нафтовик" (1:1 і 1:0) та калуський "Хімік" (3:2). 

Наступної появи рожнятівців у фіналі довелося чекати 49 років! Наявність двох команд з району гарантувала повернення трофею. Пиитання було у тім, де кубок зимуватиме - у Перегінську чи Брошневі-Осаді?   

Кращим бомбардиром Кубка Івано-Франківщини-2014 став Назарій Метенька ("Ніка-Івано-Франківськ") - 6 голів. По 5 разів відзначилися Роман Барчук ("Ніка-Івано-Франківськ") і Ростислав Романишин ("Кроно-Карпати").

БРАМКИ

Переглядів: 697 | Додав: bramki | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: