Головна » 2015 » Листопад » 9 » Болехівські "Карпати" позбулися чотирьох голів
11:53
Болехівські "Карпати" позбулися чотирьох голів


Фрагмент підсумкового протоколу гри у Болехові, розміщеного у базі даних ФФУ

Незавершений матч між болехівськими "Карпатами" і городенківським "Пробоєм" у заключному турі обласного чемпіонату отримав несподіване продовження. Нагадаємо, що гру в Болехові було зупинено на 49-й хвилині, оскільки в складі гостей на футбольному полі залишилось шість чоловік. На той момент господарі передували з рахунком 4:0. Втім, у підсумкову таблицю згаданий результат не потрапив. Натомість "Карпатам" була зарахована технічна перемога - +:-. Чому?

Як з'ясувалося в регламент чемпіонату Івано-Франківщини 2015 року було внесено пункт, який по-новому трактує підсумки незавершених матчів. Ось він (http://ifff.if.ua/files/reglament_zmag2015.pdf): 

п. 11.27. Якщо матч було припинено через недисципліновану поведінку футболістів, або через те, що у складі однієї з команд залишилось менше 7-ми гравців, то «винуватцеві» зараховується технічна поразка (-:+), а команді-супернику технічна перемога (+:-). Якщо гра не закінчилася з вини обох команд, то обом командам зараховується технічна поразка (-:-), турнірні очки командам не нараховуються.    

Раніше, за обставин, аналогічних до тих, які склалися в Болехові, КДК залишало в силі результат на момент припинення гри (зрозуміло, якщо він був на користь команди, котра могла продовжувати матч). І жодних нарікань щодо цього пункту ніхто не висловлював. Та його чомусь вирішили змінити.

Цікаво, що регламенти професійних ліг України трактують схожі ситуації дещо інакше, ніж регламент наших обласних змагань.

Регламент Прем'єр-Ліги (http://fpl.ua/img/docs/1516/reglament_2015_2016.pdf):

Ст. 9. п. 26. У разі припинення матчу арбітром за вини однієї з команд, їй зараховується технічна поразка з рахунком (0:3). Якщо різниця м’ячів більша або дорівнює трьом на користь команди, якій буде зараховано технічну перемогу – рахунок матчу залишається незмінним

Регламент Професіональної футбольної ліги (http://pfl.ua/docs/Reglament_PFL_2015-16.pdf):

Стаття 29. Припинення, догравання, вимушений перенос матчу п. 1. У разі припинення матчу арбітром з вини однієї з команд цій команді зараховується технічна поразка з рахунком (0 : 3). Якщо рахунок відповідного матчу вищий, ніж (3 : 0) на користь команди, якій зараховується перемога, то зберігається більш високий результат.  

Може й нам варто дотримуватися саме такої практики і залишити результат гри "Карпати" Болехів - "Пробій" в силі?

Варто нагадати, що в 23 турі болехівські "Карпати" у неповному складі (9 чоловік) поступилися "Оскару" - 1:9. Вже до 22-ї хвилини вони програвали 0:4 і, якби стали симулювати травми, то в турнірній таблиці сьогодні було б на десять голів менше, а Ігор Цимбалістий, який відзначився тоді шість голами, не став би кращим бомбардиром чемпіонату... 

P. S. Зазвичай ушістьох залишалися команди, які розпочинали гру у меншості. "Пробій" розпочав матч в Болехові у повному складі!?

БРАМКИ

Переглядів: 589 | Додав: bramki | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: