Головна » 2015 » Листопад » 3 » Чемпіонат Івано-Франківщини - 2015. Вперше Богородчанщина
13:15
Чемпіонат Івано-Франківщини - 2015. Вперше Богородчанщина

Чемпіонат Івано-Франківщини 2015 року завершився впевненою перемогою "Оскара" з Підгір'я. Представник Богородчанщини вперше зійшов на найвищу сходинку п'єдесталу пошани. Ніколи не мали своїх чемпіонів четверо - Верховинський, Косівський, Снятинський і Тлумацький райони. Зауважимо, мова йде про сучасний територіальний устрій області, який набув своїх основних рис в середині 1960-х. 

Варто зауважити, що по завершенні ІІ світової війни карта регіону постійно перекроювалася. Приміром, у 1963 р. на найвищу сходинку п'єдесталу зійшов "Нафтовик" з Надвірної, яка на той час входила до складу... Богородчанщини (Надвірнянський район було сформовано у 1965 році). В 1962-му чемпіоном стала команда ЛК "Осмолода" з Перегінська. Нині це селище входить до складу Рожнятівщини, а на той час воно територіально належало Долинському району...

Окремого коментаря потребує і чемпіонство бурштинського "Енергетика" (1998 р.). У наведеній нижче таблиці воно віднесено на рахунок Галицького району, до якого Бурштин належав до 2014 р. Нині ж, як відомо, місто енергетиків утворює окрему адміністративну одиницю...     

Всі чемпіони Івано-Франківщини по регіонах (1934-2015)

Івано-Франківськ/Станиславів: 23 ("Електрон" - 7, "Ревера" і "Спартак" - по 4, "Локомотив" - 2, "Стрілець-Гурка", "Динамо", ДТСАРМ, "Харчовик", "Автоливмаш" і "Тепловик" - по 1)

Калуш і район: 16 ("Хімік" Калуш - 12, "Колос" Голинь - 2, зб. Калуша і "Будівельник" - по 1)

Коломия і район: 12 ("Дельта" Гвіздець - 3, "Карпати" Коломия (ФК) - 2, "Блискавка", "Іскра", "Буревісник", "Карпати" (ЛК), "Покуття" - усі Коломия, ФК "Королівка" і "Карпати" Печеніжин - по 1)

Долина: 9 ("Нафтовик")

Яремче: 4 ("Карпати" Яремче)

Надвірна: 3 ("Бескид")

Рожнятівський р-н: 3 (ЛК "Осмолода" і "Лімниця" Перегінське, "Карпати" Брошнів-Осада)

Городенка: 2 ("Пробій")

Тисмениький р-н: 2 ("Хутровик" Тисмениця і "Цементник" Ямниця)

Галицький р-н: 1 ("Енергетик" Бурштин)

Рогатин: 1 ("Техно-Центр")

Богородчанський р-н: 1 ("Оскар" Підгір'я)

Стрий: 1 ("Погонь")

P. S. У період між І та ІІ світовими війнами Стрий та ще кілька міст сучасної Львівщини входили до складу Станиславівського воєводства.

БРАМКИ

Вперше Брошнів або Всі чемпіони Івано-Франківщини (1934-2014)

Переглядів: 975 | Додав: bramki | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: