Головна » 2016 » Січень » 29 » Подвійний дебют
11:02
Подвійний дебют

Жіноча збірна України в рамках підготовки до чергових матчів чемпіонату Європи провела тренувальний збір в Ізраїлі, двічі зігравши з національною командою цієї країни. В обох поєдинках кольори «жовто-синіх» захищали дві вихованки прикарпатського футболу – Мар’яна Іванишин (на фото справа) та Вероніка Андрухів.

Де-факто ми стали свідками дебюту дівчат у збірній, хоча на тренувальний збір національної команди вони викликаються не вперше. 23-річна вихованка івано-франківської ДЮСШ-3 Іванишин взагалі б могла претендувати на статус одного з старожилів команди, проте виходити на поле їй раніше не випадало. 

Мар’яна в 16 років дебютувала у складі калуського «Нафтохіміка». Після його розформування була гравцем чернігівської «Легенди», а з 2013 року захищає кольори польського «Гурніка» з Лєчни. В сезоні 2014-15 рр. клуб посів третю сходинку, а нині йде другим.

19-річна Андрухів (на фото зліва) також розпочала кар’єру у «Нафтохіміку». Після повторного розформування команди у 2013 р. перейшла у харківський «Житлобуд-2». Тренерський штаб збірної звернув на неї увагу по завершенні торішнього чемпіонату країни.

Уродженка Бурштина була викликана на листопадовий збір команди, що проходив у Туреччині. Але тоді спаринг-партнером українок була не збірна, а один з місцевих клубів. Проти Ізраїля Андрухів відіграла обидва матчі без замін. Схоже, наша землячка має великі шанси потрапити до основної обойми колективу.

Представництво Івано-Франківщини в збірній було б ще вагомішим, якби не травма нашої найтитулованішої футболістки – Оксани Яковишин. Торік вона виступала у барвах російського клубу «Зоркій» з Красногорська («бронзовий» призер чемпіонату), проте через травму не змогла завершити сезон, а клуб наприкінці року розформували. Востаннє Яковишин викликали до збірної влітку. У попередньому відбірковому циклі 22-річна нападниця у дев’яти матчах відзначилася 7-ма голами.

Чергові матчі у відборі до Євро-2017 українки проведуть 4 та 8 березня відповідно в Албанії та Греції. Наразі після двох зіграних поєдинків наша збірна має в своєму активі лише один бал, здобутий на «Арені-Львів» у поєдинку з румунками (2:2). Фавориту групи — збірній Франції «жовто-сині» поступилися — 0:3. Відтак команда, очолювана новим тренерським штабом на чолі з Воломиром Ревою, вже не має права на помилку.

Володимир ГОРОЩАК, тижневик "Західний кур'єр" (№4, 28 січня 2016 р.)

Переглядів: 580 | Додав: bramki | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: