Головна » 2015 » Березень » 13 » Петро Ковальчук дебютував в "Істиклолі"
10:43
Петро Ковальчук дебютував в "Істиклолі"

25 лютого. Кубок АФК. "Істиклол" - "Ербіль". Петро Ковальчук у білій формі (№15). Фото ФК "Істиклол"

Вихованець івано-франківської ДЮСШ №3 Петро Ковальчук взимку поповнив лави триразового чемпіона Таджикистану - душанбинського "Істиклола". Дебют 30-річного оборонця у лавах нового клубу відбувся 25 лютого у матчі Кубка Азійської федерації футболу (аналог Кубка Європи) проти іракського "Ербіля". Попри підтримку 12 000 своїх уболівальників "Істиклол" поступився у рідних стінах - 1:3.

Втім, вже за два тижні "Істиклол" у 2-му турі переграв у гостях "Ахал" з Ашхадабу (Туркменистан) - 2:1. За цією грою спостерігало 14 000 вболівальників. Ковальчук обидва рази вийшов в "основі" і відіграв усі 90 хвилин. Після двох зіграних матчів "Істиклол" посідає у груповому турнірі третю сходинку. В черговому матчі душанбинці 18 березня протистоятимуть у гостях лідеру групи - "Аль-Кадасії" (Кувейт).

Тим часом, в чемпіонаті Таджикистану триває зимова перерва. Турнір проходить за схемою "весна-осінь" і стартує лише у квітні. У минулому сезоні "Істиклол" впевнено здобув "золото" - 16 перемог та дві нічиї. Найближчого суперника він випередив одразу на 15 пунктів!

Нагадаємо, що залишивши влітку минулого року одеський "Чорноморець", Ковальчук кілька місяців захищав кольори дебютанта білоруського чемпіонату - ФК "Слуцьк". В "Істиклолі" він став п'ятим легіонером. В команді виступають також два іспанці, серб та іранець. 

ФК "Істиклол" заснований в 2007 році і базується на Центральному стадіоні країни в її столиці Душанбе (місткість арени - 22 000). Колись на цьому стадіоні неодноразово грав івано-франківський "Спартак", суперником якого в 1 лізі СРСР був душанбинський "Памір".

БРАМКИ

Переглядів: 781 | Додав: bramki | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: