Головна » 2015 » Січень » 29 » Найдорожчі. Рейтинг професійних футболістів Івано-Франківщини
09:50
Найдорожчі. Рейтинг професійних футболістів Івано-Франківщини

Ігор Худоб'як і Ярослав Годзюр - найдорожчі футболісти Івано-Франківщини

Найдорожчим футболістом Івано-Франківщини, за оцінками спеціалізованого інтернет-порталу transfermarkt.de, з березня минулого року є 29-річний голкіпер Ярослав Годзюр, котрий захищає кольори російського «Терека». Його ймовірний трансфер оцінюється у 1 000 000 євро. Екс-голкіпер франківської «Чорногори» захищає кольори грозненського клубу вже сьомий сезон. За цей час його ціна встигла опуститися з 1,2 млн. до 500 тисяч і знову повернутися до семизначної позначки.

Годзюр відібрав лідерство у колишнього партнера по івано-франківській «Чорногорі» Ігоря Худоб’яка. Півоборонець «Карпат» оцінюється у 700 000 євро. Найвищою ціна на Худоб’яка була влітку 2011-го. Тоді його ймовірний трансфер оці­нювався неймовірними (вибачте, за тавтологію) для теперішніх часів 2,5 мільйонами. Зазначимо, що влітку виповнюється десять років, відколи Худоб’як перебрався з івано-франківського «Спартака» до «Карпат». За цей час він зіграв у футболці «зелено-білих» понад 260 матчів, що є абсолютним рекордом для клубу за часів незалежності.

До трійки лідерів найдорожчих футболістів Прикарпаття незмінно входить Ігор Ощипко (він, як і Годзюр з Худоб’яком, народився у 1985 році). Однак з листопада 2012-го уродженець Серафинець, що на Городенківщині, перебуває на «лікарняному». За цей час його ціна встигла опуститися з 900 до 400 тисяч євро. За останніми повідомленнями, екс-футболіст львівських «Карпат» все ж таки зумів оговтатися від неприємної травми. Наприкінці минулого року він кілька тижнів тренувався з німецьким «Франкфуртом», а нині підшуковує собі за кордоном нове місце роботи.   

Статус вільного агента має також 30-річний оборонець Петро Ковальчук. Залишивши одеський «Чорноморець», восени 2014-го уродженець Надвірнянщини захищав кольори білоруського «Слуцька». Фахівці оцінюють його трансфер у 250 тисяч.

П’яту позицію ділять два голкіпери - Юрій Мартищук з «Чорноморця» і Андрій Новак (на фото) з ПФК «Олександрія». Обох оцінюють у 200 тисяч. Новак раніше захищав кольори тернопільської «Ниви». Нинішній клуб 26-річного футболіста лідирує у першому дивізіоні, тож можливо у нашого земляка вже влітку з’явиться нагода дебютувати в еліті.

28-річний уродженець Коломиї Мартищук переїхав до Одеси з луганської «Зорі» ще влітку 2012-го. Однак його дебют в «основі» відбувся лише наприкінці минулого року, у кубковій грі «моряків» з дніпродзержинською «Сталлю». Юрій вийшов на серію післяматчевих пенальті, з якими успішно впорався. Основний «кіпер» одеситів Дмитро Безотосний нещодавно подався в «Габалу» (Азербайджан). Відтак Мартищук має шанс поборотися за місце у складі.

У 175 000 євро оцінив transfermarkt 23-річного оборонця дніпродзержинської «Сталі» Володимира Адамюка з Калущини. «Сталь», яка лише повернулася у перший дивізіон, пішла на зимові канікули другою. Хтозна, можливо і вона замахнеться на місце в еліті. Дещо менше (150 000) отримали від німецького порталу 23-річний Ростислав Волошинович (на фото) з ФК «Тернопіль» і 20-річний Олександр Лучик (ПФК «Суми»). Зазначимо, що обоє дебютують у 1-й лізі. Волошинович, екс-гравець брошнівських «Карпат», лише влітку змінив статус аматора на професіонала. Відтак їх ціна є неочікувано високою.

Замикає чільну «десятку» Іван Сондей з охтирського «Нафтовика-Укрнафти» (125 000), за яким розташувалися 27-річний Роман Бочкур («Зірка» Кіровоград) і 31-річний Тарас Данилюк з «Жетису» (Талди-Курган, Казахстан).

Найдорожці футболісти Прикарпаття

1 000 000 - Ярослав Годзюр («Терек»)

700 000 - Ігор Худоб’як («Карпати»)

400 000 - Ігор Ощипко (без клубу)

250 000 - Петро Ковальчук (без клубу)

200 000 - Юрій Мартищук («Чорноморець») і Андрій Новак (ПФК «Олександрія»)

175 000 - Володимир Адамюк («Сталь» Д)

150 000 - Ростислав Волошинович (ФК «Тернопіль») і Олександр Лучик (ПФК «Суми»)

125 000 - Іван Сондей  («Нафтовик-Укрнафта»)  

Володимир Горощак, "Брамки"/"Західний кур'єр"

Переглядів: 860 | Додав: bramki | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: