Головна » 2014 » Травень » 28 » "Хроніка копаного м'яча Прикарпаття". Частина ХІІ. 1960-64 рр.
22:29
"Хроніка копаного м'яча Прикарпаття". Частина ХІІ. 1960-64 рр.

В черговому числі івано-франківської газети "Західний кур'єр" (№22 від 29 квітня) видруковано новий розділ "Хроніки копаного м'яча Прикарпаття", в якому відтворено події 1960-64 років.

Для станіславського (івано-франківського) "Спартак" то був один з найважчих періодів в історії. Команда плелася в хвості турнірної таблиці. Щороку змінювалися тренери, яких запрошували то з Москви, то з Києва. Разом з ними приїздили гравці-варяги, кращі часи яких вже були позаду. Місцеві таланти в пошуках кращої долі перебиралися в інші команди... А ще ви зможете дізнатися як похід на стадіон завершився для одного горе-вболівальника на лаві підсудних. Детальніше у матеріалі "Зі стадіону - до зали суду".

На аматорському рівні закінчилася гегемонія калуського "Хіміка". Переможну ходу калушан у 1962 році зуміла перервати команда ЛК "Осмолода" з Перегінського. За нею свої перші чемпіонські титули вибороли "нафтовики" Надвірної та Долини. Детальніше - у матеріалі "Несподіваний чемпіон".

Довідка. "Хроніка копаного м'яча Прикарпаття" - серія оригінальних матеріалів, які виходять в газеті "Західний кур'єр" з 2011 року. Її авторами є спортивний оглядач газети, редактор "Брамок" Володимир Горощак і поціновувач футбольної історії з Калуша Віталій Мазур.

 

Попередні анонси:

Хроніка копаного м'яча Прикарпаття. Частина ХI. 1958-59 роки

Хроніка копаного м'яча Прикарпаття. Частина Х. 1957 рік
Хроніка копаного м'яча Прикарпаття. Частина ІХ. 1956 рік

Переглядів: 698 | Додав: bramki | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: