Головна » 2014 » Травень » 23 » Футбол повертається у Вовчинець
10:32
Футбол повертається у Вовчинець

Оновлений стадіон у селі Вовчинець. Фото - Брамки

Цієї неділі у селі Вовчинець Івано-Франківської міськради відбудеться відкриття оновленого сільського стадіону. Наразі до послуг місцевих мешканців – якісне футбольне поле. Однак з часом тут планують розбудувати ціле спортивне містечко.

Про облаштування повноцінного спортивного ядра на місці старого ми замислилися після повені 2008 року, - розповідає сільський голова Михайло Назар. - Вже на першому етапі стикнулися з несподіваними труднощами. Виявилося, що під зеленим покривом немає родючого шару – суцільний гравій та пісок (майданчик знаходиться на березі Бистриці – прим. ред.). Перепади висот по периметру місцями сягали 80 см. Довелося завозити багато грунту. Вирівнювали площу і з допомогою техніки, і вручну. Самі винаходили необхідні приспосіблення. Тому в часі робота розтягнулася на кілька років...

Сьогодні ми здаємо в експлуатацію тільки футбольне поле, - уточнює п. М. Назар. - Щоб футболісти місцевої «Бистриці» не виступали на чужих полях. В перспективі тут також з’явиться малий футбольний та волейбольний майданчики, тенісний корт. Вже цього року плануємо облаштувати освітлення. Відтак запрацює й зрошувальна система. Також встановимо трибуни для глядачів - такі ж, як на спортмайданчику зі штучним покриттям біля школи. Гадаю, після завершення усіх робіт нашим стадіоном залюбки користуватимуться й мешканці обласного центру.

Над назвою для стадіону будемо думати після того, як завершимо усі роботи, - каже сільський голова. Під’їзд до стадіону наразі здійснюється по вулиці Луговій. В перспективі буде відкрито проїзд по вул. Береговій з боку дачного товариства «Агрохімік». У першому домашньому матчі на новій арені футболісти вовчинецької «Бистриці» прийматимуть команду «Івано-Франківськбуд-Сокіл».

Зауважимо, що цього року виповнюється 80 літ з моменту дебюту вовчинецьких футболістів в офіційних змаганнях. В 1934 році вони взяли старт у першості Українського спортового союзу.

Газета "Західний кур'єр", №21 від 22 травня


 

Переглядів: 957 | Додав: bramki | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: