Головна » 2013 » Жовтень » 25 » Чемпіонат Івано-Франківщини. Прогнозовані і неймовірні останні тури
10:38
Чемпіонат Івано-Франківщини. Прогнозовані і неймовірні останні тури
6 листопада 2011-го. "Кроно-Карпати" позбавляє "Тепловик" золотих нагород. Чи повториться історія два роки по тому? Фото - Петро Белей.  

Дива іноді трапляються. Це завідчують чемпіонати Івано-Франківщини 2010 і 2011 років, коли в останньому турі фіксувалися несподівані результати. БРАМКИ пропонують читачам згадати, як визначалися чемпіони у попередніх сезонах. 

2003 рік

"Дельта" Гвіздець - 81 очко, "Тепловик" - 80, ФК "Королівка" - 80

На фініш лідери "накотили" щільною групою. Останній тур, однак, несподіванок не приніс. "Дельта" перемогла вдома косівську "Гуцульщину" - 3:0, "Тепловик" - городенківський "Пробій" на його полі (1:0), а ФК "Королівка" - "Захід" з Снятина, також у гостях (5:1). "Тепловик" випередив ФК "Королівка" за додатковими показниками.  

2004 рік

"Дельта" Гвіздець - 79, ФК "Тужилів" - 79, "Тепловик" - 70

Правило "золотого матчу" введено ще не було. "Дельта" здобула перемогу за рахунок переваги в особистих матчах з "Тужилевом" (1:0 і 1:1). Причому, чемпіоном футболісти Гвіздця стали... достроково, оскільки в останньому турі через непарну кількість учасників були вільними від гри.

2005 рік

"Дельта" Гвіздець - 69, "Тепловик" - 69, "Карпати" Яремче - 67

За три тури до фінішу майбутні призери мали в своєму активі по 60 очок. За додатковими показниками (особисті зустрічі) перевага була у яремчанців. Однак застосовувати згаданий пункт регламенту не довелося. Підніжку "курортникам" зробив "Факел-2" (1:1 в Івано-Франківську). 

"Дельта" і "Тепловик" свої матчі виграли. Відтак їх розсудили вже згадувані особисті зустрічі - 1:1 і 1:0 на користь футболістів з Коломийщини. Саме після цього випадку було запроваджено додатковий матч за чемпіонство.  

2006 рік

"Цементник" Ямниця - 67, "Тепловик" - 60, ФК "Тужилів" - 56

Доля "золота" вирішилася заздалегідь ("Цементник" став чемпіоном за три тури до фінішу). Натомість в останній день визначався володар бронзових нагород. "Карпати" з Яремчі, які випереджали ФК "Тужилів" на одне очко, розійшлися миром з "Цементником" на його полі (1:1). Натомість, тужилівці здолали у гостях "Газовик" (2:1) і потіснили опонента. 

2007 рік

"Цементник" Ямниця - 66, "Карпати" Яремча - 66, "Кадоган-Дельта" Гвіздець - 64

Золотий матч: "Карпати" Яремча - "Цементник" - 2:1

В останньому турі "Цементник" був вільним від гри, а яремчанці без проблем перемогли вдома ФК "Коломия" - 4:0, і наздогнали конкурента. Особисті зустрічі команд у сезоні завершилися без голів (двічі по 0:0). У золотому матчі гору взяли "Карпати" (2:1). 

2008 рік

"Цементник" Ямниця - 73, "Карпати" Яремча - 73, "Кадоган-Дельта" Гвіздець - 65

Золотий матч: "Карпати" Яремча - "Цементник" - 3:0

Переможець знову визначився у додатковому матчі між "Карпатами" з Яремчі і "Цементником". Слід відзначити, що яремчанці наздогнали опонента за три тури до фінішу, перегравши його в очному протистоянні - 2:1. Причому, переможний м'яч вони провели на 90+3 хвилині. В "золотому матчі" перемога "Карпат" була більш упевненою.  

2009 рік

"Карпати" Яремча - 77, "Дельта" Гвіздець - 76, "Тепловик" - 64

В останньому турі лідер - яремчанські "Карпати" - вирушив у гості до снятинського "Спартака" (6 місце), а його переслідувач - "Дельта" з Гвіздця - приймав "Галичину-Енергетик-2" (10 місце). У Гвіздці - команди бавилися (підсумковий рахунок - 5:4), у Снятині - билися. 

Після того як на 45+1 хвилині у ворота господарів призначили пенальті і гості вийшли вперед (1:0), арбітра зустрічі вдарив керівник місцевого клубу. Матч було зупинено. "Спартаку" зарахували поразку.

2010 рік

"Карпати" Печеніжин - 72, "Тепловик" - 72, "Карпати" Яремча - 64

Золотий матч: "Карпати" Печеніжин - "Тепловик" - 3:1

Претенденти на золото ("Карпати" Печеніжин і "Тепловик") підійшли до останнього туру, маючи в своєму активі по 71 очку. Печеніжинці завершували сезон домашнім поєдинком з "Нафтовиком" (8 місце), а франківцям у Надвірній протистояв "Бескид" (10 місце). І... 

О, диво! Обидва претенденти на "золото" зіграли внічию - двічі по 1:1! "Тепловик" лише наприкінці зустрічі відіграв швидкий гол надвірняців, а печеніжинці в другому таймі вийшли вперед тільки на п'ять хвилин. Що цікаво, "нафтовики" зрівняли рахунок з 11-метрового удару!!! Чемпіон визначився в "золотому матчі".   

2011 рік

"Придністров'я" Тлумач - 69, "Карпати" Коломия - 69, "Тепловик" - 68

Золотий матч: "Карпати" Коломия - "Придністров'я" - 2:0

За тур до фінішу передував "Тепловик" (67 очок), "Придністров'я" і "Карпати" з Коломиї відставали на один бал (66). Проте в останній день турніру "тепловики" не зуміли переграти у рідних стінах "Кроно-Карпати" (4 місце) - 0:0.

Їх опоненти записали до свого активу по перемозі: "Карпати" - у Ясенові-Пільному (4:1 з "Ясполем"), а "Придністров'я" - над "Прикарпаттям-2" (+:-, франківці в 2-му колі не виступали). Відтак коломияни з тлумачанами зійшлися у золотому матчі, а "Тепловик" задовольнився "бронзою".

2012 рік 

"Карпати" Яремче - 80, "Газовик" - 70, "Карпати" Коломия - 68

Чемпіон визначився за три тури до фінішу, коли "Карпати" з Яремче обіграли у перенесеному матчі ФК "Калуш" (4:1). В заключному турі вирішувалася доля "срібла". Несподівнок не трапилося: "Газовик" переміг у гостях ФК "Калуш" (4:0), а "Карпати" отримали перемогу без гри (неявка "Нафтовика"). 

БРАМКИ

Переглядів: 987 | Додав: bramki | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: