Головна » 2015 » Березень » 26

Чверть століття тому, як тільки піднялася «залізна завіса», чимало прикарпатських футболістів рушили за кордон. На перших порах вони поповнювали напівпрофесійні колективи сусідніх Польщі та Словаччини. З часом прикарпатці освоїли й інші футбольні напрямки. Загалом за межами нашої країни спробували свої сили десятки, а, можливо, й сотні гравців. Одні просто їхали на «заробітки», інші намагалися сягнути нових спортивних вершин…

Першим легіонером у новітній історії футболу Івано-Франківщини, мабуть, слід визнати Володимира Ступара, який на початку 1990-х захищав кольори кількох польських клубів. Втім він, як і більшість наших краян, виступав у нижчих дивізіонах. У польській Екстраклясі «засвітився» лише Роман Григорчук, котрий у 1995 році захищав кольори «Петрохемії» ... Читати далі »

Переглядів: 882 | Додав: bramki | Дата: 26.03.2015 | Коментарі (0)

У минулому сезоні одразу п'ять команд перетнули "гросмейстерську" позначку у 100 голів. Це "Оскар" Підгір'я і ФК "Старуня" (Богородчанський р-н), "Ведмежа" Березів і "Арсенал" Вербовець (Косівський р-н), а також "Вовки" Вовчківці (Снятинський р-н). Найрезультативнішим виявився "Оскар" - 122 голи у 24 зустрічах або в середньому 5,08 гола за гру. Фактично середня результативність "оскарів" була ще вищою (5,45), оскільки у двох незіграних матчах їм були зараховані технічні перемоги (+:-).

"Оскар" лише трохи не дотягнув до абсолютного рекорду Івано-Франківщини (автор веде статистику з 2008 року), який у 2008 році встановила "Ліга" з Будилова (Снятин ... Читати далі »

Переглядів: 823 | Додав: bramki | Дата: 26.03.2015 | Коментарі (0)