Головна » 2013 » Жовтень » 28
Кілька років тому мені довелося стати одним із співавторів загальнонаціонального проекту «Футбольна країна», що його проводила ФФУ до свого 20-ліття. В циклі матеріалів "Від Сяну до Дону" відстежувалася футбольна історія усіх регіонів України. Один з розділів присвячувався аматорським змаганням на теренах краю.

Під егідою Львівської спілки
Регіональні змагання на території сучасної Івано-Франківської області проводяться з 1923 року. Саме тоді у рамках Львівського футбольного союзу (ЛОСФ), який об’єднував клуби Галичини, було створено окремий Станіславівський підокруг. Щоправда, він проводив лише змагання у класах В і С. Лідер прикарпатського футболу − «Ревера» - натомість змагалася у львівському класі А. В 1929 році до вищого дивізіону ЛОСФ пробилися земляки реверівців з «Гакоаху», однак закріпитися у ньому не зуміли. В 1931 році «Ревера» виборола звання чемпіона львівського округу. Однак футбольна громадськість краю мріяла про створення самостійної футбольн ... Читати далі »
Переглядів: 993 | Додав: bramki | Дата: 28.10.2013 | Коментарі (0)

27 жовтня фінішували ще три районні чемпіонати - Городенківщини, Долинщини та Рогатинщини. У першому з них чемпіон визначився заздалегідь. На Долинщині перемогу в "золотому матчі" здобула ФК "Долина", а на Рогатинщині - "Ураган" з Добринова. Незавершеним залишився чемпіонат Снятинського району, а також розіграш Кубка Тисменицького району.

ТИСМЕНИЧЧИНА

Кубок. Півфінал
Милування - Ст. Кривотули - 2:1 (перша гра - 2:4)
Братківці - Загвіздя - +:-
Фінал Братківці - Ст. Кривотули відбудеться 3 листопада.

Прем'єр-ліга

Підсумкове становище команд
                         І   В   Н  П    М      О
Підлісся &nb ... Читати далі »
Переглядів: 952 | Додав: bramki | Дата: 28.10.2013 | Коментарі (2)

30 жовтня 2013 року. "Кроно-Карпати" - "Карпати" Коломия - 0:2. Фото vk.com/fckarpaty_kolomyia

Заключні матчі чемпіонату і першості області не внесли коректив у розташування лідерів. Звання чемпіона області після річної перерви повернули собі "Карпати" з Коломиї. Торішній чемпіон, "Карпати" Яремче, завершили сезон сьомими. "Срібло" вдруге поспіль дісталося "Газовику". "Бронза" - у "Кроно-Карпат". Залишають першу лігу ФК "Калуш", ФК "Снятин" і "Сокіл" Угринів.

Кращою командою другої ліги, як і торік стали кутські "Карпати". За ними розташувалися два дебютанти - "Сокіл" з Павлівки і ФК "Турка" (торік 2-3 місця посіли відповідно "Славія" з Отинії і ФК "Сваричів"). 

Чемпіонат Івано-Франківщини. 26 тур

"Кроно-Карпати" Брошнів-Осада - "Карпати" Коломия - 0:2 ... Читати далі »
Переглядів: 921 | Додав: bramki | Дата: 27.10.2013 | Коментарі (0)